Thursday, March 24, 2011

Rosdet Tomyam Kg Baru




Kuala Lumpur -the capital city of Malaysia


Last week, when we reached Kuala Lumpur, we headed straight to Kg Baru...Jalan2 cari makan... Kg Baru memang food haven kan? We were so starving actually and decided to have Thai food at Rosdet Tomyam restaurant. It's actually one of our favourite Thai restaurants in Kg Baru. Byk sgt 'rumah makan' Thai kat Kg Barukan... 2 weeks before that, we had been there u noe.. but unfortunately, we couldn't find a parking space and the restaurant was so packed with people. Takde tempat duduk!. We might have to wait for some time to be seated. Punyalah kecewa masa tu. Last week, we went there again on a weekday so there were not many people around. Sempat borak2 dengan tukang masak lagi yg duduk2 lepak sementara tunggu order..Selalunya kami pegi waktu ramai orang, kelibat tukang masak pun kami tak pernah nampak..

I love Thai food at Rosdet ni especially their pandan chicken - the best I've ever had..!! The price of food at RT is also reasonable! The service is also excellent. Cepat sgt dorang masak-tak tunggu lama. Satu je yang kurang .. they don't serve desserts . TK loves Thai desserts so much. Kalau nak makan Thai food dengan desserts yang macam2 you have to go to Lala Restaurant in Kg Baru. Restoran tu pun best jugak..


Rosdet Tomyam yang tengah2 dan yg paling ramai pengunjung. Betul2 depan office Nouvelle Visage


Lala with petai (bitter bean) - my favourite..

Mango salad

Beef in sweet and spicy gravy

Chicken in Pandan leaves

Fried shrimp

Squid salad

ox-tail soup. - my favourite jugak..

Steamed siakap

Black pepper crab -plg best!

Rosdet Tomyam is also famous for their 'nasi bubur' or rice porridge. Boleh pilih lauk yang banyak seperti dalam gambar.



Sekejap je seminggu berlalu.. .Tomorow is already our weekend here in KT. Thanks for dropping by peeps! Until next time..




25 comments:

  1. uii..sedapnya..tapi akak blum pernah sampai kesana..mgkn sbb jauh kot..hehehe

    ReplyDelete
  2. i belum pernah sampai sini - tk bila u balik kl it seems that you are always in Kl come and drob by kelang :)

    ReplyDelete
  3. trs mengidam black pepper crab! ;)

    ReplyDelete
  4. hai TK..yaya penah nampak kedai nih, tp x penah try..gambar makanan yg u amik tuh cantik sgt sampai buat i lapo..haha..

    ReplyDelete
  5. Azmiezas- tak jauh sangatlah kak. Kalau dari Tganu lagi jauh :)

    ReplyDelete
  6. Ermayum- everytime balik byk tempat nak cover..Bila la I bole jumpa you ye...

    ReplyDelete
  7. Joy- Black pepper crab mmg sedap..I pun teringin nak makan ni..Wpun pedas sikit tapi mmg kaw!

    ReplyDelete
  8. Yaya- restoran tu nampak biasa2 je tapi makanan mmg sedap! Org pun ramai kalau ujung2 bulan ni..

    ReplyDelete
  9. Datang malam lagi best kut. Tapi mmg 24hr sesak kat sana.

    Dah pandai snap picture nampaknya. Tahniah. Hehe

    ReplyDelete
  10. ohwww... kalau tak meleleh air liur tak sah..sgt2 ngancem especially kerabu tuh kak... and i luvvvvvv 1st pic..my hsbnd gi main badminton ni..kalau die nmpk gmbr 1st tu, die mesti suke:D

    ReplyDelete
  11. Salam TK

    Nampak menyelerakan hidangan ni...esp kerabu mangga dgn sup..sedapppnya

    ReplyDelete
  12. Oasis- Tak pandai2 pun. Akak ni main belasah je dik esp. bila sebok nak makan. Ambik gambar waktu makan sgt mengganggu tau! Mmg betul most of the time sesak kat situ esp lah ke malam..

    ReplyDelete
  13. Maya Amir- TQlah Maya. Akak ni bukannya pandai amek gambar esp bila amek gambar dlm keadaan tak plan. Main belasah je..Bilalah nak belajar sampai pandai..

    ReplyDelete
  14. Dapur Mamasya- Dua2 tu pun TK suka. My favourite tu.

    ReplyDelete
  15. aduh sedapnya makanan2 tu..esp the manggo salad...hehe..kecur liur, silap dtg tengok before lunch..haha..

    don't think have been to this place but there's one Thai rest that I like there..ntah2 yg nama Lala tu kot..dulu kat Selayang, now sewa rumah lama gitu, betul tak? :-)

    ReplyDelete
  16. Cheqna- Hi Cheqna.. Ye la..Lala tu yg sewa rumah lama tu. That's the one. Yg tu best jugak tapi mahal sikit rasanya. Yg bestnya kat Lala, ada dessert. Pulut mango dia I suka.

    ReplyDelete
  17. drooling ... looks sgt2 sedap .. kitaorg selalu jugak makan kat Kg Baru .. thanks for highlighting this place ... new place for us to check out.. :)

    ReplyDelete
  18. Insyallah one day kalo gi KL mak isah nak singgah Kp Baru jugak sebab dengar dari TK itu food haven he he :D

    ReplyDelete
  19. Hidayah Ismawi- u r welcome dear. Kat kg baru mmg there are a lot of eateries kan..tapi mmg kat Rosdet Thai food dia memang umpph!! One the best yg I pnah try.

    ReplyDelete
  20. Mak Isah- Jomlah jalan KL Mak Isah..lepas tu pegi Terengganu..

    ReplyDelete
  21. salam tk, tq so much for droppin by tanya khabar.. im not feelin well lately tu yg sunyi kejap.. :)

    ReplyDelete
  22. Mmmm mode,

    Sedapnya suma2 tu. Makes my mouth water.

    ReplyDelete
  23. Hi dear,
    You're making me hungry. I maybe coming to Maleisia this year on vacay. Still kinda deciding between Maleisia and Indonesia, though. Can't wait! Hope everything is well with you! xxx

    ReplyDelete
  24. aku ada pengalaman... aku makan ulat here... bukan nak tipu. aku hari2 makan here dulu dgn awek aku

    ReplyDelete
  25. no telefon yg tgh tu bangla pulak yg angkat...T_T

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin