Friday, December 30, 2011

JJCM at Times Square


We were at Times Square on Christmas Day, recently. Times Square is not my favourite shopping place, though. My daughter insisted on going to the 5th floor which is also NOT my kinda place...huhu. I was thinking of going shopping ONLY..tapi anak2 biasalah, they have their own plans and agenda kat 5th floor tu.. Anyway, I was surprised to see such a big crowd at Times Square. Selalunya lengang je TS ni.

At Times Square on Christmas day

That day, for makan-makan, we stopped for lunch at Vivo American Pizza and Panini which is at the lower ground floor. Vivo AP&P is not something new in Malaysia tapi banyak kat Klang Valley and Johor je. I actually wanted to have pizzas at Papa John's Pizza but PJP was jam packed with people..huhu..

Bila tengok menu kat Vivo, tiba2 tak rasa pulak nak makan pizza sebab banyak choices of food kan...and at very reasonable prices too


We just ordered small pizza sebab nak makan benda2 lain jugak. My daughter wanted pepperoni pizza. As for me, I lebih suka pizza kat Papa John dari pizza Vivo.

My son wanted to have this..


Hubby wanted to have rice...

...and I only wanted this.......Dessert pun banyak choices..

Fries yg gemuk and mengenyangkan..

Kepak ayam yang ready nak terbang

...tak kedekut gula langsung! Choices of drinks pun banyak..


Next, kenyang perut, kami jalan lagi....Jalan2 nampak kiosk PLANET POPCORN but I didn't snap the photo of the kiosk, okay, so no photo to share here..PLANET POPCORNS originates from Taiwan and is still new in Malaysia. There was a long queue at the kiosk..so I thought mesti sedap punye..For Malaysian market, the popcorns come from the factory at Taman Universiti Indah, Seri Kembangan. Ada tulis kat pamphlet...

Sebenarnya TK memang suka sgt popcorns. Jumpa kat mana2 mesti beli tak kiralah cap apa pun. I really loike popcorns a lot!!!!!. Hajat hati nak pegi juga cari Garret Popcorn tapi Garret Popcorn ada kat KLCC and One Utama je. BTW, Planet Popcorns pulak ada kat Sunway Piramid and Times Square je.


Ada free tasting kat kiosk Planet Popcorn. Boleh rasa dulu before beli. Popcornnya is not too sweet dan banyak flavours. Yang dalam bucket gambar di atas is cheese flavour dan dah dimakan sikit. Dalam bucket macam ni isinya banyak dan boleh simpan lama.

Ada tanda halal nampaknya..yang ni dalam vacum packing with re-sealable zipper. Isinya padat tapi gambar atas tu popcorn yg sudah dimakan..tinggal sikit je..

Among the flavours available are original, caramel, seaweed, curry, cheese, wasabi, chocolate and coffee. Harganya lain-lain mengikut flavours. Satu pack original flavour is at RM7.90. That day, flavours yang sedap macam seaweed and chocolate dah SOLD OUT!


Ni dia - bigger and rounder popcorns...



Planet Popcorns can be found at :
Sunway Pyramid (1st floor)
Times Square (LG)


Till then..Thanks for dropping by!



10 comments:

  1. Nampak mcm sodap, boleh dicuba satu hari nanti... :)

    ReplyDelete
  2. Dear..makan popcorn pun kenyang gakk...
    Leh diet nii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau makan yang kosong oklah bole diet..kalau yg ada caramel tu boleh gemuk kalau makan byk!

      Delete
  3. i baru sekali ja seumur hidup g time square :)

    Sis come jawab quiz at Ermayum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan ada apa sgt pun kat situ..

      Delete
  4. Hi TK! So many good things to eat there... makes me hungry!

    ReplyDelete
  5. Saya pun teringin makan piza bile tengok tu. Tapi kedai semua dah tutup sampai hari selasa. Selamat Tahun Baru.

    ReplyDelete
  6. seb baik dah dinner..pheww! kalau tak i terliur..serious!!!:)

    happy new year sis:)

    ReplyDelete
  7. TK dear,

    nasib baik dah malam n dah kenyang before I baca entry you..hehe..

    Popcorn dah macam2 flavour ye? I ni masih dlm dunia klasik..tau yg butter and sugar je..haha..oh n you should buy the home popcorn machine then boleh makan sokmo.

    :-)

    p/s - I cuti lama kat kmpg..tak sempat nak online sangat...n btw, selamat mengajar sesi baru..i baru masuk kerja hari ni

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin