Friday, April 20, 2012

Universal Studio Singapore


Hari ni nak share gambar kat USS movie theme park. Bukan TK yang pegi tau... TK baru je habes pantang..tak ke mana pun.. Sebenarnya, hubby yang hari tu pegi USS. Lately ni, dia ada urusan keje kat Johor. Dah alang2 kat Johor, hubby pun ke USS masa cuti umum Pertabalan Agong hari tu....Jalan2 sambil hilangkan stress kerja katanya. Memandangkan TK tak dapat nak ikut sama, TK suruh dia snap2 gambar kat sana dan pesan kat dia jangan lupa beli fridge magnet yang cantik2. Dapat tengok gambar pun jadila.. TK tak tau la bila bole ke sana. Tunggu baby besar sikit baru bole jalan2 balik. 

Well, USS ni is definitely a fun and interesting place for children sebab dorang akan jumpa banyak cartoon characters and boleh naik all those rides for children. Budak2 sure suka banget. Mesti pegi situ taknak balik. Nak cerita byk2 bukan kita yang pegi but I can imagine la the excitement. BTW, attractions yang ada kat USS are The Lost World, Ancient Egypt, Sci-Fi City, The Lost World, Ancient Egypt, Far Far Away (yang ada Shrek), Madagascar, New York and Hollywood. So, below are the photos..

Ni tempat wajib amek gambar...

Ni pun tempat wajib posing...

Hollywood and New York attractions



Di Sci Fi City...
Ni roller coaster CYCLON vs HUMAN-the world's tallest duelling roller coaster. Orang yang suka naik roller coaster sure suka sgt dapat naik ni.  TK  pernah naik sekali je  roller coaster seumur hidup..biarla tak naik pun..memang takkan naik lagi pun..tobat! Still tak faham kenapa orang suka naik roller coaster!!


Di Ancient Egypt


Di Ancient Egypt-hubby naik roller coaster Revenge Of The Mummy...memang a horror ride katanya sampai dia sakit perut sangat2....

The Lost World


Popcornasaurus. Sedapnya popcorn..



Banyaknya stroller!


Ha! Ni bukan suami saya tau!!! Ini orang yang kehabisan bateri kamera tapi masih lagi nak bergambar hehehe..Nasib baik bateri hp hasben masih ada lagi..Kalau pegi situ make sure bateri handphone or camera mencukupi tau! Rasa nak amek gambar kat semua tempat ye...Tengok tu, si dia buat muka berangan dapat oscar...the correct way of posing!

 Dia buat muka kelakar lagi..sorry la ye dik..sesuka hati  je letak gambar awak kat sini....

Ni untuk orang yang nak bodek boss..sangat sesuai..tapi mahal weii..

Yang ini...takde maknanya!!!!

Anyway thanks to hubby tolong amek gambar- pakai handphone je sebab dia memang tak rajin nak usung DSLR..Anyway untuk orang suka amek gambar, you should really bring your DSLR. I can imagine memang best amek gambar kat situ..Satu lagi, hubby kata panas kat sana so kena pakai pakaian yang selesa dengan cuaca yang panas. Kasut pun kena selesa sebab kena berjalan jauh..


6 comments:

  1. Hi TK, Naper x possing ngn Merilyn Monroe tu.Sure husband bangga dapat award ' best husband ' tu. Nice pic.

    ReplyDelete
  2. salam..ingatkan TK yg ke USS. suka tgk gambar2 TK..cantik2..

    ReplyDelete
  3. baru nak marah.. awat akak dtg johor, tak ckp maya..hehehe...kak, i pun tak masuk USS lagik..jalan kat luar jek sempat.. bile dah asek on off jek sakit ni, lagiklah rase malas nak ke sana.. tapi slalunye gitulah, org dekat mesti tak pegi2 tempat tu..hehehe

    ReplyDelete
  4. Dah habis pantang ya...tak pe slow-slow nanti when you have a chance to go mesti ada tambahan attraction kat USS tu nanti.

    ReplyDelete
  5. Salam my dear TK:)
    Aduhai...pejam celik pejam celik...dah habis pantang yaaa...:)
    mg TK`sihat dan bb makin2 tomei tomei...;)
    Betul tuu...bior bb besar skit....baru leh ajak ronda jauh2 ekk..
    Pe2,..take care yaa

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin