Saturday, July 16, 2011

Soup In Bread




Soup in bread anyone??



Hi peeps! Harap semua kawan-kawan sihat walafiat and happy selalu. Lately ni, kita ni jarang2 ada kat bloggingland so banyak miss perkembangan kawan2. Hari ni free, baru boleh posting and jalan sana sini...

In this post, again, I would like to share photos of food. Dah lama all these photos remained as draft so hari ni dipublishkan aje..




About 2 months ago, I was at Low Yatt Plaza when I spotted the EspresSoup kiosk.



What actually attracted my attention was the way they decorated the kiosk. Dorang susun roti2 tu depan kiosk tu. The bread is actually called farmer bread and made from wheat and rye flour. Bila nampak roti tu, teringin pulak nak rasa soup in bread tu. So, we ordered 2 types of soup.. Actually ada a few choices of soup to choose from..clam chowder, pumpkin soup, mushroom soup dan lain2 lagi..tak ingat da..


I had Mushroom soup- yummy!!


Yang ni tak igt soup apa..lupa daa. Roti kena tebuk..banjir sudah..


Cara2 nak makan...


You can either have soup only or soup in bread... oklah kan the prices of the food?



Makanan lain dalam menu pun not bad at all. Murah pulak tu.

Soup in bread tu makan 3 orang pun bole. Sangat mengenyangkan. I dok imagine kalau roti mangkuk tu sumbat ngan ice-cream okay jugak kan?






Oklah..till then..Enjoy your weekend!



13 comments:

  1. TK Sensei,
    Slurp!!! yum yum.... Nak order 1 boleh? har har har *evil laughs*

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum Tk

    menarik sup dlm roti bentuk box tu...lain dr lain diorg serve sup..siap cara2 mcmmana nak mkn.
    happy week end buat TK sekeluarga!

    ReplyDelete
  3. Menariknya concept kedai makan ni. Ceria-ceria selalu.

    ReplyDelete
  4. Salam sejahtera TK

    Dulu I remembered eating soup in bread ni somewhere else, if Im not mistaken dekat jalan airport lama Subang..but the bread was round :)

    Kira yang ini the designer version hehehe. Thanks for sharing.

    Have a great week ahead.
    Umi

    ReplyDelete
  5. waaaahhhhh...bestt nieee.....harusss JJCM di sini...

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum my dear..:)

    wowwww....memang nampak sedap!!boleh cuba nanti2 niii...:)

    ReplyDelete
  7. wow sgt kreatif and sangat creamy belum pernah mkn :)- TK kedai kurma tu kat shah alam gudang kurma actually dekat on d way g highway kesas before mac D masuk kiri then kanan then trafic light kiri and kanan dah kedaikurma :)

    ReplyDelete
  8. OMG kak... this is really tempting..serious..mak oii kalau ade kat jb ni, i guess i'll be one of their regular customers...heheheh...

    ReplyDelete
  9. Hi TK! Unusual foods there :-)
    I once ate mushroom soup in a mushroom shaped loaf of bread in Slovenia... there's a photo on here:
    http://justaboutnat.blogspot.com/2009/06/notes-from-small-world.html
    Nat

    ReplyDelete
  10. I penah makan sup style nie tapi bkn segiempat tapi jenis bulat yang atas dia siap ada penutup roti juga.. I makan tuh kat plaza alam central shah alam.. xtau ada lagik ke idak kedai tuh.. it's was like 5 6 yrs back.. apa pun mmg unik kan.. ;)

    ReplyDelete
  11. selamat berpuasa kak..moga puasa thn ni lbh baik dr sblm2 ni..sorry kak..lmbt wish dah 3 ari puasa dah pun..hehe

    ReplyDelete
  12. Lol, pretty weird but fun! Xx

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin