Monday, October 10, 2011

CHEESE TART


Lama sungguh tak update blog. For sooo many reasons (tak tertulis kat sini).. I was not able to update my blog for quite some time....but I do miss blogging so much! Miss you all (blogger friends) so much too! Eventhough I was not able to update, aktiviti blog walking tetap berjalan tau! I did stop at your blogs .... I mesti baca your blogs tau! Always... Kalau tak baca tak sah sebab dah terbiasa baca blog kengkawan, some I have known for a few years. Apa2 pun, thousand apologize because I could not leave comments at your blogs .


Posting kali ni, I just want to share cerita tentang cheese tarts and nak tolong promosi sekali.....Last week, a friend of mine who is 9 months pregnant, craved for cheese tarts. The problem is, rumah pembuat cheese tart ni is quite a distance from her house. Kat bakeries mmg ada cheese tarts ni but she only wanted cheese tarts made by this particular lady. She did asked her hubby to get the cheese tarts for her tapi hubby dia kata, rumah org tu jauh so tak dapek nak nolong dia. When she called me and told me about it, I told her that I would get the cheese tarts for her and of course I pun nak tumpang makan skali!!... Lagipun, kawan I ni mengidam..kan. Kesian dia..Bila beritau my hubby, my hubby kata, permintaan org mengidam haruslah ditunaikan!






Ni dia, blueberry and strawberry cheese tart yang mak buyung nak ...Memang sedap sangat..sangat cheese tart ni, jenis bila dah start makan tak bole stop..cheese tart nya comel2 je.. 3 kali ngap, 4 kali ngap tak rasa puas lagi..sedar2 dah habis! I bawakkan sikit untuk officemates hubby. The next day terus dpt order nak cheese tart ni sebyk RM100 - hubby cakap geng2 office like the tarts very much and nak mkn lagi. As for my colleagues, ramai siap dah order for Raya Haji.



Yang ni plak fruit tart I myself yang mengidam, juga order dgn D'nanies - siap dihantar ke rumah.


Pembuat cheese tart ni ada blog-D'NANIES . Sesape duduk area KT bolehlah order kat D'nanies ni- no phone dia semua ada kat blog. Cheese tarts dia memang sooodap!!! Macam2 lagi bole order from D'nanies ni..apam polka dot, kuih belimbing, cream puff, cakes , puddings and etc. Jauh2 pun bole order - dia akan pos.




Ada sesape lagi yang mengidam???..meh I belanja!






19 comments:

  1. TK
    i miss u so much! glad that u r back in blogging world :-)

    ReplyDelete
  2. You are Back!!! Welcomeeeeeeeeeeeee!^^
    What a sweet post and I like the font u use- cute! but your cookies pic makes me hungry as always ha ha.
    Do something nice for your friends seems like your nature indeed!Nice post welcome back TK!- not that I dunno you real bip bip *censored oops* heheheh) ^^

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum TK,

    welcome back! miss u laa..lama tak de "postcards" baru..hehe..hope all's well with u and family.

    yummy..but very dangerous to my diet..I've just started my exercise (again!..haha) so not this time.

    :-)))

    ReplyDelete
  4. kak... miss youuuuuu...pagi tadik xde lagik entry ni, i nak tinggal komen, mana u.. tapi xleh nak leave komen..ptg bukak, oh! dah ade entry baru ..seb baik:)

    *yummeh duh tart tu..kalau dkt, i pun nak order byk kali:)*

    ReplyDelete
  5. TK..miss u! ehhhh..I mengidam ni ;)

    ReplyDelete
  6. Aduhaiii my dear TK..
    lamanyaaa tak dengar berita..:)
    Syukur TK dah kembaliiiiii..

    pasal cheese tart tu....so far akak tak mengidam lagi.ok je nii....heheh

    ReplyDelete
  7. Yay! Glad you're back... I was wondering if you were OK!

    ReplyDelete
  8. Lama jugak tgg entry akak...keluar2 dengan cheese tart plak tu...azue pun minat giler ngan cheese tart nie...so yummy...

    ReplyDelete
  9. TK, I am "khatam"ing all my must read blog after so long pencen. Tersangat bermotivasi nak cuba buat tat nih. Chewah!

    ReplyDelete
  10. zarin- miss u too..tq ingat saya..

    ReplyDelete
  11. Dita- Happy to see you hear my dear Dita!!!

    ReplyDelete
  12. Cheqna- Hi dear! Tganu hujang sokmo le ni.
    Exercise sokmo dia..Berape kilo dah turun??

    ReplyDelete
  13. Maya- Happy to see you here..:) Thanks for dropping by!

    ReplyDelete
  14. Joy- miss you too! Betul ke u mengidam? Nanti I pos kat you!

    ReplyDelete
  15. Nat - Hi Nat! The truth is I was actually not okay. That's why I stopped blogging..but now I am feeling much much better :)

    ReplyDelete
  16. Azuerina- I wish I could share the tart with you :)

    ReplyDelete
  17. ComeyBlako-Hi dear! Kenape lama berpencen..?? Miss you lah..

    ReplyDelete
  18. Sis Tini- My dear sis tini..I am always happy to hear from you..Nanti kalau dah mengidam beritau I ye!!

    ReplyDelete
  19. i baru teringat ingat nak sms u mana pg so long no see heheh

    u re very sweet cari cheese tart utk dia :D

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin