Thursday, November 24, 2011

Banjir Warning Red Stage


Long time no see, here..... No story to share lah....
It has been a week since the school holidays. Here in KT, it's raining cats and dogs..hujan memanjang wei! This morning , the Malaysian meteorological department issued heavy rain warning (red stage) until tomorrow- 25th of November .




Really, there's nothing much to do here, during the monsoon season.
Outdoor activity is definitely a NO..NO..Memang tak sesuai langsung.......We are stucked here at home....It rains all the time. Sometimes dah boring sgt, I main game "BURUNG MARAH" tau!!!

Anak2 pun tak kemana. So, most of the time they would play games or watch TV...Bila dah boring main game, they would pick a fight... Lepas gaduh..mengadu laparlah pulak. So, makanan kena sentiasa prepare..So, basically keje mama sepanjang cuti ni ialah memasak dan meleraikan pergaduhan!

BTW, petang semalam, I went to UMT (Univ Malaysia Tganu) kejap..ada hal sikit. Belakang UMT tu ada beach kan......dah terhakis habis dah....such terrible beach erosion...dek kerana laut yg ditambak tu. I stopped at the beach for a while to snap some photos. Ramai gak students UMT lepak2 tgok ombak yg kuat tu!


say goodbye to the wakaf..


Tengok laut sahaja dan menghayati kebesaran Allah kita dah dapat pahala kan?
....hmmm.. not sure whether the tree will still be there the next monsoon season..



Petang ni, insyaallah nak turun KL... Lepak rumah my MAK kejap..Jap agi nak packing2...Happy Holidays to all teachers!


Game Burung Marah- Sakit hati tau bila tinggal sekor lagi....terkebil2...





13 comments:

  1. Salam TK,

    hahahaha...i suka your last statement, "Sakit hati bila tinggal sekor lagi....terkebil2..."..sama lah kita, i pun main gak (syhhhh - blame it on my sis yg bagi i, masuk dlm both my notebooks, office and home..hehe..), bukan release tension, makin ada lah..haha..

    I love your black and white photos tu, cantik views (not the occasion - thou Allah knows best on apa2 yang diberikan..).

    Have a safe trip to KL.., enjoy the holidays. i'm still thinking about Melaka trip.

    Take care.

    :-)

    ReplyDelete
  2. keje memamasak n meleraikan pergaduhan tu tugak hakiki kak... ekekke..

    bukan 'burung marah'... kena tukar tajuk... angry player... jrg main.. sbb budak2 yg konker game tu.. xde chance langsung...

    ReplyDelete
  3. Hehehe dah lama stop main game nie..

    Selamat bercuti ye cikgu ;)

    ReplyDelete
  4. subhanallah, cantiknya pemandangan;)

    ReplyDelete
  5. Beautiful photos, despite the weather :-)
    Hope you keep dry!

    ReplyDelete
  6. Cheqna- Hehe...I stopped playing Buruh Marah for a while..Memang game tu buat I stress sometimes!

    TQ for the compliments..Kat Tganu ni byk tempat cantik2 bole amek gambar.

    ReplyDelete
  7. iina- TQ iina...I pun dah stop...

    ReplyDelete
  8. zailamohamad- TQ dear. Thanks for leaving comments here. I nak ke blog u tapi tak bole???

    ReplyDelete
  9. xplorer- TQVM for the compliment! Thanks for dropping by.

    ReplyDelete
  10. lain kali balik singgah le TK :)

    ReplyDelete
  11. Ada lagi wakaf tu? Moga tak banjir kat rumah you musim tengkujuh ni.

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin