Monday, January 23, 2012

Restoran Wau Memang Wow!


Salam semua...Well, Selamat Bercuti ye kepada semua yang sedang bercuti Chinese New Year . Skola TK pun cuti seminggu jugak..Seronok sangat rasanya... Memandangkan cuti ni panjang, TK and family balik kampung ke KB and KL. Actually,we just came back from KB and tomorrow will be leaving KT for KL. BTW, cuaca di KT sangat baik 2-3 hari ni. Langit cerah..laut membiru. Ramai orang bercuti2 Malaysia di sini nampaknya.

Hari ni posting makanan lagi..about one of my favourite restaurants in KB that is "Restoran Wau". Restoran ni is at Jalan Tengku Petra Semerak, KB dekat dengan Riverview Hotel KB betul2 dalam town. TK suka makan di sini sebab resto ni bersih and they have lots of choices of food and rege makanannya pun berpatutan. Resto ni ada satu je cawangan kat KB and was opened setahun setengah yang lalu. Resto ni memang sentiasa ramai orang..


Menu kat situ Menu Fusion Malaysia...They have Kelantan traditional food, Malay food, Chinese food, Thai Food, Western food...macam2 ada..

Selain daripada roti nan, capati or roti canai, ada juga jenis2 roti yang biasa kita makan kat kopitiam. Ada juga desserts Melayu such as pengat pisang, pulut mangga, ABC dan macam2 lagi. Western desserts pun ada gak- ada cheese cake, blueberrry cake etc



Macam2 jenis nasi, kuey teow, mee...makes me fening kepala everytime nak order

Memang banyak choices of food tapi everytime pegi bukannya bole order banyak2 sangat sebab perut ni tak larat nak makan macam2 but you can see macam2 yg diorder oleh orang lain. Rasa nak try semua!!!

Resto ni serba putih. Ada 2 bahagian. Satu bahagian lagi kerusi rotan tapi TK tak amek gambar. Nampak bersih, neat and relax je kat sini

Maggi goreng- small portion je tapi takpe because kalau banyak pun tak larat nak habiskan..Maggi goreng ni RM4.50

Kambeng ni RM11.90


Suka sangat Nasi Goreng Tomyam ni....RM7.00

Daging ni tak ingat berapa regenya..

Drinks kat sini pun sangat2 sedap..

Kalau ke KB bolehlah try makan sini...
dibuka 7.00 pagi sampai 1.00 pagi


Enjoy your holidays!!!



14 comments:

  1. Nampak memang sangat wow!

    Kalau ke KB bolehlah singgah nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shud singgah..nice place..nice food :)

      Delete
  2. Assalamualaikum dear...;)

    Mmg suka ke Kb,...Tapi utk restoran wau ni..lum singgah punn..nanti2 teringin jg ke sana..mmg nampak WOw!!!!;)tq dear utk info!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg Kak Tini kena singgah situ the nex time u r in KB :)

      Delete
  3. Would love one of those milkshakes.... not good for the new year diet :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Love those milkshakes...so yummy..they always make me forgot about dieting..hmmmm..

      Delete
  4. Salam sejahtera,

    The food looks good ya, and I am sure taste good too. Been awhile since I visited you.Hope you are doing good.
    Take care
    Umi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank You Ummi..Hope to see you more dis year with new recipes!

      Delete
  5. Replies
    1. Salam Auntie..thanx for dropping by!

      Delete
  6. laaa..nape gi KB ari tu, i tak tau restoran ni?melepas:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye le..lum buat posting ni lagi masa tu..takpe there's always another time..

      Delete
  7. Restoran tu nampak kemas n bersih, food pun nampak sedap2 je..and with many options boleh selalu pergi, tapi dah lama tak ronda2 bandar KB..last few years pergi ronda kat pasar S.K je, hehe

    :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I pegi pasar SK once in a blue moon je..
      Sekarang ada Pasar Teman..a newasar in KB. Very huge!

      Delete

Blog Widget by LinkWithin