Monday, March 26, 2012

Cerita Baby



Pejam celik pejam celik hari ni dah sebulan dah usia baby dan PIPI baby pun ada naik sikit.....It seems that,dah nak sampai hari ke 30 baby tetap juga tak tau siang dan malam. Mamanya pun failed la nak ajar baby kenal siang dan malam. Everyday she would wake up at 1 a.m dan tak berapa nak tido sampai pukul 9 a.m. Maknya punyalah mengantuk time awal2 pagi tu... tak tau nak cakap le. After 30 days ni..rasa dah macam zombi dah mama ni..
.

Pipi baby dah tembam sikit...Baru sebulan baby dah ikut mama berjalan..Semalam baby ikut mama pegi jumpa abang kat asrama sebab abang ada emergency mama terpaksa pegi tengok abang..Baby duduk dalam kereta je tapi..tak keluar pun..


Next, singgah Xiri Kiddy House beli rocking cradle utk letak baby waktu baby berjaga.. . Tangan mama lenguh2 sekarang sebab baby dah berat..At least bole letak baby situ bila tangan dah lenguh..


Next, hari ni nak cerita pasal dapat parcel nun jauh dari Seremban. Hadiah untuk baby. Of course mak baby happy sangat, smiling from ear to ear....The parcel came from a blogger friend in Seremban...Terimakasih banyak2 ye dear friend..


Cantik semuanya...thank you very much!

Baby says thank you to auntie and kakak Amber!! Dah pakai pun baju polka dot dan legging black and white tu...




12 comments:

  1. Amboi tembamnya pipi sicomel.Ni sure jadik sasaran ciuman dan terbenam kt pipi. Take care ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sangat..memang jadi sasaran ciuman baby ni..TQ kak!!!

      Delete
  2. Alah comelnya baby u....geram tengok =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby ada double chin skrg...:)

      Delete
  3. Alahai tomeinya baby.! baby tidur siang....jaga mlm ...mmg ambil masa nak sesuaikan masa tidur....kita mmg jadi zombie..berjaga sama.. . mcm Syakirah, masuk 3 bulan baru ok sikit waktu tidurnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 dia semakin ok. Mungkin dia sakit perut pun ye jugak kot. Mlm2 je tak tido saya dibuatnya..brape kali bawak dia tawaf kat hall rumah tu baru dia tido...

      Delete
  4. ololo....tembam gile pipi tu..melabuh2,...hehe eh apa nama die ek sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la melabuh2 pipi dia...tangan kaki pun dah berketul2! NAma baby Khayra Irdina :)

      Delete
  5. Assalamualaikum TK,

    comelnya pipi..eh..baby you, hehe...kepenatan tapi mesti puas ek dapat peluk and jaga dia..

    take care juga maknya baby.

    :-)

    ReplyDelete
  6. Tq dear...betul...memang penat tapi puas dapat peluk cium dia..

    ReplyDelete
  7. wah..cantik2 semua baju yg baby dpt..kalo ank saya masa kecik2 tak berjaga lewat mlm.tp dah besar2 ni kul 1 2 pagi baru nk tido..

    ReplyDelete
  8. Anak saya yg besar pun cam tu mmg lewat tido..tapi takpela nak tido lewat pun sbb dah besar tak menangis :)

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin