Tuesday, September 18, 2012

Volkswagen and Thai Food..


Assalamualaikum kawan2...Sorry la lama tak update blog and senyap je..Bukan menyombong tau! Terimakasih kawan blogger MAYA  yang mengingat2kan TK untuk update blog. Timakasih Maya, 2 kali tinggalkan komen kat previous post...Ye la kalau datang belog TK  before this, mmg korang akan nampak gambar2 makanan masa bulan Ramadhan dulu tu je la!! 

Actually, tuan punya blog baru je sembuh dari demam selsema..  TK diserang virus influenza B dua  minggu lepas. Dapat MC seminggu during the first week sakit.Walaupun dah 2 minggu berlalu..rasa tak ok sangat2 lagi. Hidung masih sebu2. 

 Last weekend, cuti Hari Malaysia we all turun KL kejap. Balik pun sekejap je sebab we had to rush back to KT ada urusan lain yg ptg juga.. .. Banyaklah undangan rumah terbuka sedara mara di KL and Selangor tak dapat dipenuhi..Rumah terbuka mak sendiri pun tak dapat nak pegi 2 minggu lepas. .Kawan2 sek menengah buat reunion last Sunday pun TK tak dapat nak join sebab dorang buat Ahad petang. Isnin tu kami di Tganu ni dah keje balik...

Sampai KL hari tu terus je singgah showroom Volkswagen kat Sungai Besi..Kami datang appointment nak test drive one of the cars. Hubby memang peminat Volkswagen but not me. TK jenis tak minat kereta2 ni..Orang bagi kereta apa pun pakai je..I never complain..Lepas tu GUA juga yang byk menjahanamkan semua kereta2...hehe..Just last week TK telah langgar "sesuatu" menyebabkan tayar kereta  pecah (2 tayar sekaligus)...Students yg nampak masa tu ckp.."ganas betul cikgu!" Hahaha..cikgu memang ganas...Nasib baiklah accident tu tak melibatkan kereta lain or orang lain..

Tu dia keta baru VW "The Beetle"

 Memang comel la The Beetle ni..

Sementara menunggu ayahnya berurusan, anak2 try naik semua kereta yg ada..

Siap turunkan seat baring2 dgn adik dlam Eos VW ni..

Yg ni anak orang lain..siap panjat tu..
Passat yg cantik

Polo Sedan yang baru...

White Beetle kat luar..

Lepas urusan selesai di VW....Next is makan time..We had  Thai food kat Bangkok Beat Bistro Kat Empire Shopping Gallery sebelum balik umah mak..


 Mixed grill ni mmg sedap..

Yg ni spaghetti mkn dgn kuah tom yam yg ada santan..sangat sedap juga....


Pulut mangga..tapi yang ini kurang enak..selalu makan yg sedap lagi kat KB

Yg ni nasi goreng nenas...

Stroberi laici..sedap!!


Apa2 pun ikut tekak masing2lah. Kami yang memang suka sgt makanan Thai ni..memang suka makanan kat situ..

OK..tu je utk hari ni..Jumpa lagi next time..Have a nice day..Thanks for dropping by!!




22 comments:

  1. yeayyy..dah update..again with the food pics..mmg suke i jamu mata sini..*oopss..perut kriok kriok sudahh* heheh..

    wow!!! bolehlah dtg jb, gi legoland naik volkswagen...weeeee..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies

    1. Hi Maya!! Nak gi legoland..bila nak sampai tak tau la..
      Kena tunggu volkswagen sampai dulu la..hehe

      Delete
  2. mama semua makanan suka as long org lain byr.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Yana..u r soooo right!!!

      Delete
  3. Sama la akk pun tak kisah sgt psl kereta......janji ada.
    Tk demam raya tu, bdn letih, mkn pula mcm2....rihat ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timakasih zana..TK ni kurang zat...
      Masa tak sakit abaikan kesihatan..skrg bila dah sakit baru tau..

      Delete
  4. Aslmkum Tk.
    comei The Beetle merah tu....
    nengok mixed grill itu sedappnyaa
    moga TK cepat semboh....

    ReplyDelete
  5. TK mamasya..
    mixed grill simple je tp colek dia tu sedap giler..
    Org Thai mmg pandai buat colek kan?

    ReplyDelete
  6. Hai TK. pic makanan dlm blog u ni memang selalu mengoda. Aduhh mixes grill tu buat saya terus nak gi carik makanan ni hah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai kak...tak tau nak blog psl apa dah..food je la..
      Thanx dtg sini kak:)

      Delete
    2. Hai kak...tak tau nak blog psl apa dah..food je la..
      Thanx dtg sini kak:)

      Delete
    3. Hai kak...tak tau nak blog psl apa dah..food je la..
      Thanx dtg sini kak:)

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
  7. Sorry lama tak menjenguk.
    Saya pula giliran jadi mama newborn, sebelah tangan penuh baby.
    Saya pun pandai pakai kereta je...janji boleh gerak.
    Hope you feel much better now.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Congrats dear...i salute you!
      Nak jaga baby, blog lagi...kebun lagi...u mmg hebat!

      Delete
  8. Assalamualaikum TK,

    hope all's well with you n family and you have recovered fully.

    Food looked yummy..and so did the beetles etc..one of it dah sampai ke rumah ke? :-D

    and..errr..safe driving ye :-)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy to see Cheqna here..rindu aa..kat Cheqna..
      I am ok now..
      VW dah sampai dah..hehe

      Delete
  9. Wah ... sudah mau angkat VW ! Model2 VW skang ni memang cantik ! Tapi hubby aku suka Japanese car ... senang nak cari spare part ! Maintenance pun tak lah sampai ribu riban hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Myza..Ntahlah..ada org minat tu sgt VW..Keta Jepun dia sudah ada 2.
      He likes the VW technology blah..blah..blah..which is none of my business hehe

      Delete
  10. I гead thіs piece οf ωriting completelу сοncеrnіng
    thе rеsemblаnсе of newest and ρreсedіng tеchnοlοgies, it's amazing article.

    My blog post - Same Day Payday Loans

    ReplyDelete
  11. I reaԁ this ρiece оf wrіting complеtelу concerning the resemblancе of
    newest and preceding tеchnologies, it's amazing article.

    Feel free to visit my webpage: Same Day Payday Loans

    ReplyDelete
  12. Great blog! Is youг theme custom made οr
    did you download іt from ѕomewhere?
    Α themе likе уοuгs with a feω simрle adjustements would really make my
    blog jump out. Please let me know wheгe you got уour theme.
    With thanks

    Also visit my wеb ѕite; payday loans

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin