Friday, April 8, 2011

What I love To Have When It's Hot Outside!



Alhamdulillah, the weather is getting back to normal here in KT. The sun is shining brightly. We can see the blue sky and the blue sea again. Minggu ni tak hujan lebat dah..We don't get heavy rain anymore and I guess the monsoon season is finally over (I hope so) . Bila banjir kesian orang yang kena berpindah and my students pun ramai yang tak datang ke sekolah kalau hujan lebat.

Well, I think this is the best time to visit Terengganu or have island holidays here. It's getting hotter now in KT...sometimes it's too hot!!! Bila panas, tak tahanlah pulak..Berpeluh2 ketiak!!



Yesterday, we stopped at our neighbour's restaurant, The Pilgrim Restaurant and Grill to have something cold and refreshing during a hot day. Suka pegi situ. Semuanya sedap!




Ice blended strawberry


Jelly with ice-cream..



Mango juice

Caramel pudding




and we had kek yang sangat sedap! Thank you chef for the delicious cake!!




Well, what do you like to have when it's hot outside?? I love to have ice-cream during a hot day :)




Walaupun cuaca panas, kita jangan cepat panas tau!...hati mau sentiasa sejuk tau!






Have a wonderful weekend and thanks for dropping by!







33 comments:

  1. uwaaa....nangis tgk cake tu.. i suke gile cake cheese oreo tu...uwaaa..nak sket kak..nak sket:)

    ReplyDelete
  2. Cantik!!! Hehehe.. tengok non-alcoholic beer ngan Rani, teringat time kerja dulu. Hari2 duk pulun Rani. Nak perisa apa, mangga, nenas, peach, oren? Semua ada!

    ReplyDelete
  3. hmmmm the first two pictures tu sebijik mcm postcard ;-)
    eh eh i pun sukak mkn ice cream bila panas2... now tengok jelly ice cream tu pun i terliur hikhik

    ReplyDelete
  4. That first photo looks like paradise!
    Ooohh, that cake looks delicious! I've been enjoying mango sorbet as the weather gets lovely and warm (by our standards anyway!)

    ReplyDelete
  5. Maya- me too dear Maya..love oreo cheese cake too!

    ReplyDelete
  6. Madam Soyaree- Ye la mcm2 flavour ada, sodap!. I suka apple the most!

    ReplyDelete
  7. I like the beach picts!makes me want to come there and the cake mmmm looks so damn yummy!!!
    Enjoy your weekend !

    ReplyDelete
  8. Wow...cake oreo? Best2...teringin nak lepak2 kat pantai

    ReplyDelete
  9. Cantiknya pantai... dan sampan2 tu... betul2 macam poskad !!

    ReplyDelete
  10. Dlm cuaca panas...minum yg dingin mmg menyamankan...
    wpun selalu juga balik kg MIL di Trg tp belum berkesempatan bercuti di mana2 pulau Trg...bila lah dpt peluang...balik cuti macam2 xtvt..

    ReplyDelete
  11. I love the pantai! Cantiknya! Of course the food all looked delicious too! We'll balik kampung next month kot. Our car tak sampai Malaysia lagi...:)

    ReplyDelete
  12. Salam TK,

    wow..bestnya nampak all those..i should go there one day bila balik KT.

    :-)

    ReplyDelete
  13. i baru dgr news pagi tadi Hulu Trengganu lak banjir the whole world climate change u perasan tak dulu zaman banjir bukan bulan 12 ke now dah bulan 4 pun ada lagi banjir - the earth is coming to an end dont u think so ? scary huh

    vanila and benda hijau itu looks yummy :)
    erma

    ReplyDelete
  14. Tk,
    Canteknya pantai! Mesti seronok ngadap permandangan gitu, kan?

    Time panas memang sesuai mende2 sejuk dan aiskrim! Sini ada kedai aiskrim femes yang hanya bukak time Spring and Summer je (dah cukup untung gamaknye)

    ReplyDelete
  15. Gorgeous photos, everything looks wonderful! :-)

    ReplyDelete
  16. Zarin- TQ dear..Mmg sedap jelly tu. Masam campur ice-cream yg manis so jadi sedap..

    ReplyDelete
  17. Nat- I love Mango Sorbet. Nice to have it when it's hot outside!

    ReplyDelete
  18. Dita- Hi Dita!! Happy to see you here!!!..The cake is really delicious! It looks delicious and tastes delicious too!

    ReplyDelete
  19. Oasis- Hi Oasis! Bestkan lepak2 kat pantai..bole la hilang2kan stress or kedukaaan di hati awak tew!!

    ReplyDelete
  20. I am assterdam- TQ dear :-)

    ReplyDelete
  21. Mamasya- Kwn2 org Tganu kat sini pun ramai yg tak pernah sampai ke pulau. Mmg kalau balik kampung mana sempat nak buat apa2. Byk xtvt sungguh! Faham tu..

    ReplyDelete
  22. Nana- Hi Nana! Lama tak dengar cerita..Tak sabar tunggu Nana posting baru..cerita baru..:)

    ReplyDelete
  23. Cheqna- Hi Cheqna! TQ singgah..wpun sebok.Bila nak balik kampung lagi?

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. Erma- Hi erma! Thanks for dropping by. Ye la..I igt dah tak hujan lagi. Tup2 hujan di hulu pulak. Mmg banjir di luar musim ni. Mmg ada climate change kat Malaysia ni it seems.

    ReplyDelete
  26. PatinPasta- Hi dear! TQ singgah sini. Wah aiskrim kat sana mesti byk varieties kan..sedapnya..TK mmg suka sgt ice-ceam...ooo.:)

    ReplyDelete
  27. Susannah- Hi! Nice to see you here!!! Tq very much and thanks for dropping by.

    ReplyDelete
  28. Malay Kadazan Girl- Hello dear! Kek tu mmg delicious and it's meant to make people drool..hehe :) Thanks for dropping by!!

    ReplyDelete
  29. Tidaaakkk!! I want karamel puding! Love the beach shot. :-)

    ReplyDelete
  30. Good day! I just want to give a huge thumbs up for the nice info you’ve here on this post.
    I will likely be coming again to your weblog for more soon.


    My web-site :: semi automatic pistol prices

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin