Wednesday, May 30, 2012

Cerita Baby and Makan2 di KB


 Salam u olls..Lama tak hupdate belog..sebok ke sana sini cuti sekolah ni. Hari ni baru ada masa free nak update belog and I am actually blogging from my mother's house. We left Terengganu last Sunday. Sebelum tu, timakasihlah kepada kawan2 yang sudi singgah belog TK yang tak seberapa ni.

Hari ni entry caca marba..Mula2 nak cerita pasal my baby yang dah masuk 3 months. Alhamdulillah sekarang ni baby tak banyak meragam..Cuti2 sekolah ni, abang, kakak dan sepupu2 dia banyak tolong tengok2kan dia....Berebut2 dorang nak dukung and tukar diapers dia..Naik stroller pun berebut2 nak tolak ..sampai gaduh2. In the end, TK suruh semua orang pegang stroller sikit sorang...Satu stroller 4 orang tolak....Hopefully lepas2 ni dia semakin senang nak handle. 

 
 Baby Khayra Irdina

Actually, start je cuti last Friday, TK sebenarnya terus bawak anak2 berjumpa nenek and atuk dorang di KB dulu. Anak TK yg lelaki tu semenjak duduk asrama memang jarang2 dapat jumpa atuk neneknya. Cuti sekolah ni je la peluang nak berjumpa atuk nenek / pakcik makcik and the cousins. From KB, kami terus balik rumah my mother pulak.  Dapatlah anak2 berjumpa makcik pakcik and the cousins my side pulak. Mana2 pegi pun, aktiviti kami takde lain.. makan....makan dan makan...hehe

Ni nak share gambar makan2 di Restoran Wau di KB...TK penah dah buat posting pasal resto Wau ni sebelum ni....

First time kami try ABC kat resto Wau.. ABC ni.. makan 4 orang pun tak habes...

Ni air Choc Milk which is my dotter's favourite

 Mee Hoon Hailam ..

Nasi Goreng Ayam Goreng Kunyit..
mix vege dlm piring yg kecik..
Nasi Goreng Pattaya


Cucur udang yang sedap giler...!!!

Pengat dan pulut...Kat Kelantan pengat dimakan bersama pulut..Pulut tak nampak tersembunyi at the bottom of the mangkuk


Baby tido nyenyak everytime kami singgah makan..Sebelum kita kenyangkan perut kita, kita kenyangkan perut dia dulu...

Tomorrow we will be leaving KL nak bercuti2 di Johor and Singapore pula, Insyaallah..




23 comments:

  1. TK Sensei,
    Ish ish ish! Geramnya tengok baby tu. Rasa nak picit2 je pipi dia.... oooh..also the cucur udang sedap giler. yummm.... purrr....meow!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby suka orang cubit popi dia. Mummy dia sndri pun cubit pipi baby hari2

      Delete
  2. Aduhai..tomei tomei baby...aunty tinie cam nak cubit2 pipi tuu..huhu..:)
    Aduhai dear..jeles akak..
    siap meround s'pore nihhh...;)

    ReplyDelete
  3. Comelnya baby, mcm anak sedara akak je rupanya...
    Cuti sekolah, haruslah jalan2. Anak akak tu dah merungut, ayahnya kerja seminggu ni, minggu depan baru nak kemana2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timakasih singgah sini...kak
      Bebudak biasalahkan..tau nak jalan2 je..

      Delete
  4. chubby nyaaaaaaaa muka TK sejibik :)

    i send u fb mesej dapat tak?
    bagi balik nombor phone - bb i hilang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sori dear, been so bizi...ill message u tru fb k..

      Delete
  5. Aaa, comelnya baby! Geram tengok pipi dia. Hehe.
    Aaa, ABC tuh buat yaya meleleh air liur. Opps! :)

    Happy holiday Akak! Have fun!

    ReplyDelete
  6. Salam TK.alahai tomeinya baby Khayra Irdina. pipi tu geram tengok...patutlah berebut nak main....
    nampak sedap2 belaka makanan yg diorder...paling teringin abc tu....mengancam
    slmt bercuti buat TK sekeluarga....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balik kmpung nanti bolela try abc tu. Byk isi abc tu. Puas mkn.

      Delete
  7. salam TK..saya follow TK dgn blog baru plk ye..sudi2 la terjah jika TK ada masa ye..

    alahai comelnya baby Khayra Irdina..dulu2 suka sgt nama Irdina tu..TK bagi makan susu apa sihat sgt baby Irdina tu..geramnya tengok..

    restoran wau tu pernah dengar tapi terjahnya belum lagi..amat menyelerakan makan2 di situ ye..geram sgt tgk gambar2 yg TK ambik ni..cantik la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti balik2 pntai timur bole terjah resto wau tu. Best resto tu. Byk pilihan mkanan.

      Delete
  8. Replies
    1. Timakasih tuan hj singgah sini....

      Delete
  9. Geram nye tengok pipi baby... so chubby...terasa nak cobet2 je...uhuks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timakasih datang sini ye..really appreciate it

      Delete
  10. comelnya baby..

    apa makanan special di Restoran Wau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg special mkanan tradisional klntn kot..
      Actually byk sgt mknan dlm menu. Pening kepala nak pilih..

      Delete
  11. Cutenya...geram aunty ni tengok.
    Warna-warni tema kali ni rasa.

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin